Omgeving

Bijzonder park

Aan de overkant van de Woldweg, schuin tegenover de camping ligt de eerste ingang van het vijftig hectare grote Gorechtpark. Een fraai aangelegd park waarin u lang en ontspannen kunt wandelen, vissen en luieren. In het park ligt onder meer een kinderboerderij, hertenkamp, educatief centrum annex bezoekerscentrum, heemtuin en een basketbalveld. Fraaie vijvers, kunstwerken, bruggetjes en rododendrons maken het park bijzonder.

mei2015 de Rolke in Kropswolde (62)mei2015 de Rolke in Kropswolde (60)mei2015 de Rolke in Kropswolde (58)

 

Dorp en stad

Kropswolde zelf heeft ondermeer een Chinees wokrestaurant, een station en een bijzondere molen. Het is een stil en rustig dorp maar tegelijkertijd een dorp dat zo centraal ligt dat winkelplezier en stadse reuring om de hoek liggen. Hoogezand-Sappemeer is tien minuten fietsen. Daar vindt u een groot winkelcentrum met een gevarieerd winkelaanbod inclusief diverse supermarkten.

Het station ligt op 10 minuten lopen. Vandaar uit is er een directe verbinding met de stad Groningen aan de ene kant en Veendam aan de andere kant. Om het kwartier rijden de sprinters. U kunt uw fiets gemakkelijk meenemen in de treinen met lage instap. Wie liever beweegt, kan door een magnifiek natuurlandschap parallel aan het spoor naar de stad Groningen fietsen.

Op station Kropswolde stopt ook de trein naar Bad Nieuweschans, een grensplaats en kuuroord in de gemeente Oldambt in Groningen. Het is de meest oostelijk gelegen plaats van Nederland en de meest noordelijk gelegen grensplaats. Het dorp telt vele historische gebouwen en werd in 1974 aangewezen als beschermd dorpsgezicht.

Groningen stad

Behoefte aan echt stads plezier? Dertien kilometer van Kropswolde vindt u de bruisende studentenstad Groningen. Met veel kroegen en kroegjes, restaurants en eetcafés, de markten, grachten, oude panden en hofjes, musea, bioscopen en winkels. Een natuurlijk het Groninger Museum en de Martinitoren. U komt er eenvoudig met de auto, fiets of de trein vanuit Kropswolde.

Molen De Hoop

Aan de Woldweg in Kropswolde staat korenmolen De Hoop, gebouwd in 1923 op de plek van de eerder afgebrande oude oliemolen. Het is de enig nog overgebleven grondzeiler korenmolen in de provincie Groningen. Na de tweede wereldoorlog was de molen buiten gebruik en raakte in verval. Eind jaren zeventig kocht en restaureerde de molenaarsfamilie Pot de molen. Omdat de molen in bedrijf is, is bezoeken niet mogelijk. Maar in de naast gelegen winkel is veel informatie te vinden en veel leuks en lekkers te koop.

Panorama_Molen-de-Hoop_Kropswolde-Groningen_Roy-Kosmeijer

 

Rondje Zuidlaardermeer

Op een kilometer van de camping ligt het natuurlijke Zuidlaardermeer met haar omringende oeverlanden en aansluitend de polders ten noorden en noordwesten van het meer, waarin ook een deel van het Foxholstermeer en het Drents Diep liggen. Een uniek gebied met een groot zandstrand, heel veel ruimte om te wandelen, fietsen, kanoën, windsurfen, zwemmen en varen. Kano’s en boten zijn er te huur. Er is een oversteek met een leuk handbediend fietspontje.
348007523_6_bB6K
348007522_6_QNb2100_2842

 

Overige foto’s

100_2408 100_2426 100_2834 100_1181 100_1626 100_1680